Streetdance/Hip-hop

Wil jij leren dansen als Usher, Justin of Shakira? Leer alle coole moves op hippe muziek. Streetdance/Hiphop is een dansstijl die hedendaags erg populair is, het is een mix van jazz, funk en hiphop. Deze dansstijl is niet meer weg te denken uit de 20e eeuw, denk maar eens aan films als Save the last dance, Step Up en Honey. De bewegingen zijn veel losser dan bij klassiek en modern ballet , het heeft veel stoere moves en armcombinaties en vooral erg energiek.  Streetdance / Hiphop dansen kunnen gemaakt worden op het ritme van de muziek of op de tekst van het nummer, dit noemt men Lyrical Hiphop. In deze les staan naast plezier in dansen, het leren van leuke choreografieën centraal.

Zumba

Het volgen van een Zumba workshop is een feestje! Zumba betekent ‘lol hebben en snel bewegen’,  beter is het ook niet te omschrijven. Zumba is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op swingende latijns-Amerikaanse muziek. Deze swingende workout zorgt ervoor dat je niet merkt dat je aan het sporten bent en toch veel calorieën verbrand. Zo combineer je plezier met een goede workout! De bewegingen van Zumba zijn makkelijk te volgen en het is geschikt voor iedereen die van lekker swingen houdt.

Breakdance

Deze hippe dansstijl is eind jaren 70, begin jaren 80 ontstaan in  New York in de arme wijken. Vroeger werd het door bendes gebruikt om meningsverschillen uit te vechten. De danser die de moeilijkste en nieuwste dansbewegingen kon uitvoeren was de winnaar. Breakdance zie je nu vaak terug komen in muziek clips, op tv maar ook wel eens gewoon op straat. Breakdance kun je dansen op pop, funk en hip hop muziek en is vooral erg stoer om te doen! Bij breakdance zijn er een heleboel verschillende soorten moves zoals de ‘toprock’ waarbij je staand danst of de ‘freezes’ waarbij de breakdancers midden in de beweging stopt waardoor het lijkt of de danser een standbeeld is.

Musicaldans

Bij de workshop musicaldans dans je op muziek uit bekende musicals zoals bijvoorbeeld Legally Blond, The Lion King of We will rock you. De dansen zijn geheel in dezelfde sfeer en dansstijl als de musical. Naast het aanleren van de dansen, wordt er ook geleerd om de juiste uitstraling aan te nemen. Een musical workshop staat voor plezier, show, energie en expressie!
Informatie
Dansstijlen
dance_xl_4001011.jpg dance_xl_4001010.jpg dance_xl_4001009.gif dance_xl_4001008.gif
Foto's
Video's
dance_xl_4001007.gif dance_xl_4001006.jpg dance_xl_4001005.gif